Royal Belgian
Palomino
Beauvechain Postdatum,
 
 
 
 
 
Beste Palomino leden en vrienden,
 
 
Op zondag 26 september, 2010,  zal de bereden test gehouden worden voor de paarden geselecteerd tijdens de laatste Shows.
 
Wij herinneren u eraan dat aan het einde van deze dag wij de titels van Nationale Kampioenen van het Jaar toekennen, alsook de  titel van 'Supreme Champion 2010'.
Dit wordt gedaan door het optellen van de punten behaald tijdens de Nationaal Show en de punten van de proef onder het zadel.
 
De wedstrijd staat ook open voor alle andere paarden ingeschreven bij het RBP.
Zelfs als ze dit jaar niet hebben deelgenomen in een van de Shows.
 
Voor hen zal een speciale prijs, 'THE BEST' van de dag, toegekend worden.
 
De wedstrijd bestaat uit een dressuurproef (Proef E5 van het F.F.E.), bijgevoegd.
 
Het is echter mogelijk voor degenen die het wensen, en die een paard hebben wat al verder gevorderd is in het werk om de Proef E7 af te legen,  maar dit Proef zal openbaar worden opgenomen als een onafhankelijke rangschikking van het Nationaal Kampioenschap.
 
Als het weer het toelaat, zal er een kleine hindernisbaan voor de liefhebbers van deze discipline worden opgesteld.
 
 
Groeten,
L' Hoost MICHEL
Zootechnology Directeur
 
 

(2009)
 
Eindelijk, na 10 lange maanden wachten, hebben we het zeer goede nieuws ontvangen dat wij bekend kunnen maken dat vanaf september onze paarden en pony's worden erkend als een ras:
DE BELGISCH PALOMINO
 
 
Wat een leuk cadeau voor onze 35e Jubileum en vooral een grote sprong vooruit voor ons Stamboek, want nu kunnen onze paarden niet meer worden beschouwd als gewone gras eters, maar als een Belgisch ras.
Wie heeft nooit de vraag gesteld gekregen: Welk paard heeft u eigenlijk?
U hebt beantwoord met "een Palomino".
Waarop de volgende vraag was : Is dit een ras?
Als antwoord gaf u: Nee, een kleur.
 
Nu die tijd is verstreken  en wanneer weer de vraag wordt gesteld is  nu jouw antwoord:
JA EEN BELGISCHE PALOMINO.
 
Ter uwer informatie, hier is waar u in de toekomst rekening mee moet houden bij uw fokplannen, zoals bij elk zichzelf respecterende ras zijn er nu goed gedefinieerde standaarden voor iedere typen van onze Palomino’s;  deze standaarden zullen later medegedeeld worden via onze website en beschikbaar zijn door te klikken op het Menu-item Reglement.
 
Deze standaarden zijn vastgesteld voor elk type van onze Belgisch Palomino’s, er zijn 6 types in totaal, genoemd als volgt:
1)  Het Sport Paard type
2)  Het Arabisch type
3)  Het Iberische type
4)  Het Western type
5)  Het Sport Pony type
6)  Het Mini-paard type
 
Uw rol nu als fokker is het selecteren van welk type u wilt fokken om uw paringen te plannen zodat de resulterende veulens zo dicht mogelijk bij het standaard types zijn dat u wilt blijven produceren.
 
En zo komt alles samen om bekendmaking van onze Belgisch Palomino's in de sport te verhogen en dat zij de erkenning krijgen die zij verdienen.
 
Het Bestuur van de R.B.P. dankt U.
 

©Royal Belgian Palomino VZW 2007
Another design by www.acaree.be